El National Center for Biotechnology Information (NCBI) és una important institució científica dels EUA, fundada el 1988, que constitueix un recurs d’informació molt important en les àrees de la biologia molecular i la bioinformàtica. És ben coneguda la seva base de dades de genoma seqüenciat GenBank i el seu programa BLAST, d’importància cabdal en l’àmbit de la bioinformàtica.

Una de les moltes eines en línia que ofereix aquesta institució és Gene, un cercador de gens de múltiples espècies.

La nomenclatura dels gens és complexa, de vegades divergent entre espècies o gens diferents, i sovint la informació nomenclatural que poden necessitar consultar els professionals de la llengua està fragmentada en múltiples cercadors i bases de dades en línia, que poden ser difícils de conèixer per a una persona que no està implicada en el món de la recerca i la biologia moleculars. A Gene, a partir del nom d’un gen es pot obtenir informació sobre la nomenclatura d’aquest gen en diverses espècies, amb enllaços a informació més detallada. Simplement, heu de cercar pel nom i us apareixerà una llista amb els símbols i els noms per a cada espècie. A més, podeu cercar pel nom, pel símbol, pel cromosoma, pel codi d’enzim i, encara, per altres possibilitats.

En el web mateix hi ha tot un seguit d’enllaços a altres eines de cerca complementàries i igualment útils, com ara la base de dades de proteïnes. Un web molt útil, en definitiva, per a resoldre dubtes pel que fa a un tema tan complex.

Ricard Roca (Societat Catalana de Biologia)