Activitats del curs 2014-2015

XII Jornada de la SCATERM: «Presència del català en l’espai cientificotècnic. Quina terminologia tenim, sense textos especialitzats?» (Institut d’Estudis Catalans, Barcelona, 16 d’abril de 2015)

Jornada coorganitzada amb la Fundació Torrens-Ibern.

La Jornada que la SCATERM està preparant per al mes d’abril tractarà la utilització i la presència del català en la recerca. Més enllà dels textos semiespecialitzats o de divulgació, àmbit en què el català gaudeix de prou bona salut, volem conèixer i debatre la presència del català en la creació de coneixement altament especialitzat, com ara en els centres de recerca i les universitats, i també en les publicacions especialitzades que transmeten aquest coneixement. Ens interessa saber com s’ho fan els investigadors que volen fer recerca i publicar en català i conèixer els condicionants socials o lingüístics que aplanen o dificulten aquesta opció. Quan l’investigador es decideix per una altra llengua, és perquè no pot fer-ho en català o perquè aquesta opció li comportaria un esforç que no pot o no vol assumir? Es compleix, en aquest àmbit, allò de “qui vol, pot”? I finalment: tenen sentit tots els recursos que els professionals de la terminologia i les institucions destinen a la normalització terminològica si al capdavall això no reverteix en la creació de textos especialitzats en català?
Trobareu més informació de la XII Jornada de la SCATERM aquí.

La SCATERM participa en la Cimera de Terminologia 2014, organitzada pel TERMCAT en col·laboració amb l’AET, amb el tema: Com afecten les xarxes socials el treball terminològic? (Barcelona, 27 i 28 de novembre de 2014).