Des del 2009 i cada dos anys, la SCATERM convoca el Premi de la Societat Catalana de Terminologia (per a estudiants) en el marc dels Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). En la convocatòria d’enguany (vegeu el XCI Cartell de premis i borses d’estudi), el treball guardonat ha estat la tesi doctoral de Laia Vidal Sabanés, titulada La terminologia en els textos mèdics per a pacients: el cas d’una comunitat virtual de dones amb càncer de mama. La ponència avaluadora dels treballs presentats estava formada per Rosa Agost Canós (Acadèmia Valenciana de la Llengua i Universitat Jaume I), Francesc Galera Porta (Universitat Autònoma de Barcelona i Societat Catalana de Terminologia) i Albert Morales Moreno (Universitat de Ginebra). Els membres de la ponència van valorar molt positivament el tema tractat, el punt de vista innovador i original, el rigor metodològic i la qualitat expositiva de l’obra. Així mateix, van destacar que les infografies que conté representen una aportació clara a l’àmbit de la terminologia, amb una aplicació i un impacte socials que van més enllà del món acadèmic.

El lliurament del premi es va fer el divendres 22 d’abril a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. A la foto, Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya, i Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, entreguen el diploma acreditatiu a Laia Vidal. A banda d’aquest diploma, la guardonada rebrà 600 euros i un lot de publicacions de la SCATERM; a més, podrà publicar una versió reduïda del seu treball dins la col·lecció «Eines de Terminologia» de la SCATERM.