Ja podeu veure els vídeos de la XIX Jornada de la SCATERM: «La terminologia a peu de carrer. Reptes després de quaranta anys de normalització lingüística», que va tenir lloc el 26 de maig de 2022. Els tres vídeos, penjats al canal de YouTube de l’Institut d’Estudis Catalans, recullen totes les intervencions de la jornada.

En el primer vídeo, hi ha les ponències del bloc sobre comerç i restauració, amb les intervencions d’Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València; Marta Pujol, cap del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra, i Alexandra Sans, dinamitzadora del Consorci per a la Normalització Lingüística. En aquest vídeo també es pot veure la presentació de la tesi doctoral de Laia Vidal, guanyadora del Premi de la Societat Catalana de Terminologia 2022.

El segon vídeo conté les ponències sobre els esports, en què van participar Anna Vila, lingüista del Departament d’Assessorament Lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA); Natàlia Fuster, assessora de Signewords per a IB3, i Marc Ibern, del Servei Lingüístic de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Finalment, el tercer vídeo correspon a la sessió de la tarda. L’eix central d’aquesta part de la jornada va ser la taula rodona «Impacte de la difusió terminològica i anàlisi de necessitats per al futur», en què van participar Xavier Fargas, cap de Comunicació del TERMCAT; Josep Martines, professor de la Universitat d’Alacant i membre de la Secció Filològica de l’IEC, i M. Amor Montané, professora de la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut de Lingüística Aplicada.

Podeu llegir la crònica de la XIX Jornada de la SCATERM en aquest enllaç.