El 28 de desembre de 2022 s’ha publicat el número 26 de Terminàlia. Aquest número conté quatre articles: un sobre Garbell, l’avaluador automàtic de neologismes catalans, escrit per Judit Freixa Aymerich (en català); un altre sobre anglicismes i manlleus en el món del bàsquet en llengua catalana, que signen Anna Sureda Homs i Clara Núñez Marsal (en català); un altre sobre els anglicismes en l’educació superior i l’impacte en l’espanyol, escrit per Jorge M. Porras-Garzón (en anglès), i un altre sobre el paper del diccionari en l’educació per al feminisme i la violència de gènere, signat per Beatriz Guerrero García (en espanyol).

El dossier d’aquest número està dedicat a la neologia especialitzada. S’ha entrevistat Joan Nunes, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. La semblança s’ha dedicat al lingüista Giovanni Adamo (1953-2021). A més, també hi ha les cròniques de dues activitats: el V Congrés Internacional de Neologia en Llengües Romàniques, celebrat a la Universitat de Gènova de l’1 al 3 de setembre de 2022, i la de la XVIII Jornada Científica de la Xarxa Panllatina de Terminologia (REALITER), que ha tingut lloc els dies 6 i 7 d’octubre de 2022 a la Universitat de Bolonya.

Podeu accedir al contingut de la revista fent clic aquí.