Aquest any les jornades de la SCATERM arriben a la vintena edició. I tenim ganes de celebrar-ho!

Tenint això present, hem organitzat la XX Jornada de la SCATERM: «La terminologia en l’educació: entre la innovació i l’abús», que tindrà lloc el dimecres 31 de maig, de les 16 h a les 20 h. La inauguració serà a càrrec de Nicolau Dols, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i Ester Bonet, presidenta de la SCATERM. La jornada té dos objectius principals: analitzar l’impacte de la creació constant de terminologia pedagògica en la comprensió de textos per part de la comunitat educativa i valorar l’ús de la terminologia de les àrees de coneixement en els diferents nivells educatius (primària, secundària i estudis postobligatoris).

Per tal d’assolir aquests objectius s’han organitzat dues taules rodones. La primera, que començarà a les 16.15 h, es titularà «El desgast terminològic en l’àmbit pedagògic». Josep Serentill i Neus Lorenzo (Societat Catalana de Pedagogia), Rafel Lemus Arce (formador i docent de secundària a Catalunya) i Raquel Doñate Calpe (assessora del Servei d’Educació Plurilingüe del País Valencià) hi analitzaran els efectes dels canvis constants en la terminologia d’aquest sector. La segona taula rodona, que s’iniciarà a les 18 h, porta per títol «Quina i quanta terminologia s’ha d’usar en els diferents nivells educatius?». En aquesta segona taula, Rosa Estopà (directora del Vocabulari especialitzat bàsic, VEB), Alícia Almonacid (coordinadora de l’àmbit científic de l’editorial Barcanova) i Núria Planas (professora de didàctica de les matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona) debatran sobre la terminologia que cal emprar en els diferents nivells educatius. Teresa Tort i Francesc Galera, membres de la Junta de la SCATERM, seran els moderadors de la primera i la segona taula, respectivament. La Societat Catalana de Pedagogia, l’editorial Barcanova i l’IEC col·laboren en l’organització d’aquest acte.

La jornada se celebrarà a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC. També es podrà seguir virtualment a través de Zoom. Per assistir-hi (tant en un format com en l’altre), cal inscriure-s’hi en aquest enllaç.