Ja podeu veure el vídeo de la XX Jornada de la SCATERM: «La terminologia en l’educació: entre la innovació i l’abús», que va tenir lloc el 31 de maig de 2023. El vídeo, penjat al canal de YouTube de l’Institut d’Estudis Catalans, recull les dues taules rodones que constituïen l’eix central de la jornada, així com l’obertura i la cloenda de l’activitat.

En la primera taula rodona, titulada «El desgast terminològic en l’àmbit pedagògic», es van analitzar els efectes dels canvis constants en la terminologia d’aquest sector. Hi van participar Josep Serentill i Neus Lorenzo, de la Societat Catalana de Pedagogia; Rafel Lemus Arce, formador i docent de secundària a Catalunya, i Raquel Doñate Calpe, assessora del Servei d’Educació Plurilingüe del País Valencià. Després de la pausa, va tenir lloc la segona taula rodona, que es titulava «Quina i quanta terminologia s’ha d’usar en els diferents nivells educatius?» que i va comptar amb les intervencions de Rosa Estopà, directora del projecte Vocabulari Especialitzat Bàsic (VEB); Núria Planas, professora de didàctica de les matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Alícia Almonacid, coordinadora de l’àmbit científic de l’editorial Barcanova.

Podeu llegir la crònica de la XIX Jornada de la SCATERM en aquest enllaç.