El XCIII Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), publicat l’abril del 2023, inclou premis que volen promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana, i reconèixer les institucions o persones que, amb llur activitat i treball, contribueixen a assolir aquesta finalitat de l’IEC.

Entre aquests guardons hi ha el Premi de la Societat Catalana de Terminologia (per a estudiants), del qual enguany s’ha fet la vuitena convocatòria. El premi, que té per objectiu promoure la recerca terminològica entre els investigadors joves dels Països Catalans, s’ofereix a un treball d’investigació, bibliogràfic o d’assaig sobre terminologia, tant des del punt de vista teòric com des del punt de vista aplicat (terminografia). Poden prendre part en aquesta convocatòria persones amb un títol universitari de grau, màster o doctorat des de l’1 de febrer de 2019, que poden presentar-hi treballs finals de grau, treballs finals de màster o tesis doctorals, respectivament. Els treballs han de ser inèdits i redactats en català.

La dotació del premi consisteix en 600 euros, la quota de soci de la SCATERM gratuïta durant cinc anys i un lot de publicacions d’aquesta societat. La persona premiada també rebrà un diploma acreditatiu i se li oferirà la possibilitat de col·laborar amb la SCATERM. A més, el treball premiat serà publicat dins la col·lecció «Eines de Terminologia».

El termini per a la presentació de candidatures acaba l’1 de desembre de 2023, a les 13 h. Si teniu un treball que compleix les característiques esmentades, no dubteu a presentar-vos-hi!