Enguany, després de vint jornades anuals dedicades principalment a la terminologia de diferents àmbits, des de la SCATERM hem preparat una jornada diferent tant pel que fa al contingut com al format. La XXI Jornada de la SCATERM: «La implantació i la difusió de la terminologia en llengua catalana. Laboratori d’idees» se celebrarà el proper dijous 23 de maig, de 10 a 13 h, a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona (c. Melcior de Palau, 140). Aquesta activitat ha estat organitzada amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona. Tal com s’ha fet els darrers anys, l’assistència és gratuïta, però és imprescindible inscriure’s a la jornada des d’aquest enllaç.

A diferència de les jornades anteriors, aquesta no s’estructurarà en ponències i taules rodones, sinó que hi haurà diversos grups de treball. Des de l’equip organitzador —integrat per membres de la Junta de la SCATERM, així com per terminòlegs i per professors i membres dels serveis lingüístics universitaris—, volem apostar per crear un espai de treball col·laboratiu, en el qual tots els assistents participin en grups de debat dinamitzats i hi aportin el seu punt de vista, ja sigui com a terminòlegs, lingüistes, acadèmics, professionals o divulgadors. A partir de les informacions que els assistents poden aportar gràcies a la seva experiència personal, el treball en grups té dos objectius principals: facilitar un diagnòstic de les dificultats per a la implantació i la difusió de la terminologia en els diferents àmbits, d’una banda, i descobrir estratègies per superar-les i sistemes per mesurar els avenços o retrocessos, de l’altra.

Quant a la terminologia en català, sabem que tenim molta feina feta —tenim molts diccionaris, vocabularis, infografies, etc.— i disposem de bons professionals de la llengua, però el context no sempre afavoreix la penetració de la terminologia catalana en tots els àmbits. Entre tots podem reflexionar-hi i trobar solucions, grans o petites, que ens permetin avançar.

Esperem poder-vos-hi saludar!