Cada dos anys, la SCATERM convoca el Premi de la Societat Catalana de Terminologia (per a estudiants) en el marc dels Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). En la convocatòria d’enguany (vegeu el XCIII Cartell de premis i borses d’estudi), que era la vuitena, el treball guardonat ha estat la tesi doctoral d’Adriana Gil Puig, que es titula La terminologia catalana dels incendis forestals. Recerca, anàlisi i proposta de diccionari especialitzat català-castellà-anglès. La ponència avaluadora dels treballs presentats estava formada per Joan Rebagliato Nadal (TERMCAT), Laura Santamaria i Guinot (Universitat Autònoma de Barcelona) i Isabel Santamaría Pérez (Universitat d’Alacant). Els membres de la ponència van destacar el rigor del treball que s’hi desenvolupa.

Així mateix, la ponència avaluadora va concloure que hi havia dos treballs més que tenien una gran qualitat i, per tant, va acordar concedir dos accèssits a La neologia de l’habitatge en llengua catalana: sostenibilitat i digitalització del sector, de Júlia Moyà Cartañà, i La construcció del significat terminològic a partir de definicions evolutives: estudi de casos, de Ludovic Jacques François Masson.

El lliurament dels Premis Sant Jordi de l’IEC 2024, entre els quals hi havia el Premi de la Societat Catalana de Terminologia, es va fer ahir, dimarts 23 d’abril, a la Sala Prat de la Riba de l’EC. Durant l’acte, els tres guardonats van rebre un diploma acreditatiu. Adriana Gil també rebrà 600 euros i un lot de publicacions de la SCATERM; a més, podrà publicar una versió reduïda del seu treball dins la col·lecció «Eines de Terminologia» de la SCATERM.