Tot i que no és específic per als textos terminològics, tot el que pugui ser útil per a millorar la redacció de textos des d’un punt de vista pràctic val la pena que sigui ressenyat en el nostre Butlletí.

El dia 25 de març de 2009 ha estat anunciada per correu electrònic de la llista de distribució Infozèfir l’aparició de la versió definitiva d’un programari de correcció gratuït per a la llengua catalana.

Es tracta de la versió 1.0 d’El Corrector, una aplicació informàtica de correcció tipogràfica, ortogràfica i gramatical de textos en llengua catalana desenvolupat pel Grup de Lingüística Computacional de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració de Barcelona Media i el finançament de la Generalitat de Catalunya. Es pot descarregar gratuïtament de l’adreça https://www.softcatala.org/wiki/Rebost:El_Corrector.

És un projecte de codi obert, disponible per als sistemes operatius Linux , Mac OS i Windows. Una vegada instal·lat, es pot utilitzar l’editor que incorpora per a corregir un text concret o fer-ho, directament, des dels programaris MS Word, MS Excel o MS PowerPoint, on es mostra com una opció al menú principal. També hi ha connectors per aOpenOffice , Firefox, ThunderBird, SeaMonkey i GNU Emacs.

A més, inclou el reconeixement de les principals varietats dialectals: central, nord-occidental, valencià i balear.

Josep M. Mestres